De sprekers

Arjen Kamphuis

Arjen Kamphuis was inititatiefnemer van de motie Vendrik in 2002 en is sindsdien betrokken bij het ontwikkelen van beleid op het gebied van open standaarden en open source. Als oppernerd van gastheer Gendo spreekt hij internationaal over de gevolgen van nieuwe technologie en hoe mensen, bedrijven en overheden daarmee om moeten gaan. Samen met zijn collega's van Gendo helpt hij overheden, onderwijs- en zorginstellingen en bedrijven weer de baas te worden over hun eigen bits. In een wereld waar overheden en bedrijven het niet zo nauw nemen met privacy en burgerechten moet je zelf in staat zijn deze te bewaren en bewaken. Open source software die voor iedereen te gebruiken is speelt hier een cruciale rol in. Ubuntu is de drukpers en de niet-aftapbare telefoon van de toekomst.

Brenno de Winter

Brenno de Winter is IT Journalist en Trainer. Hij schrijft onder andere voor Webwereld, TechWorld, InfoWorld, Computer! Totaal en natuurlijk Linux Magazine. Ook heeft hij een eigen podcast ICT Roddels. Verder is hij de drijvende kracht achter de Polder Linux User Group. Recentelijk startte hij het Small Sister Project. Tijdens zijn lezing zal Brenno spreken over privacy en de kans die dat biedt voor Linux op de desktop. Ook legt hij uit wat de privacytoolkit is, die hij met het Small Sister Project wil realiseren. De oplossing zal initieel op het Ubuntu-platform uitkomen, naast andere niet-Linux platformen. Doel van de lezing is enerzijds het bewust-zijn rond digitale zelfverdediging helder krijgen en anderzijds uitleggen welke stappen een Ubuntu-desktop kan maken om beter in staat te zijn contacten te beheren.

Dennis Kaarsemaker

Dennis Kaarsemaker is na een studie Informatica aan de UvA systeembeheerder en programmeur geworden. Al sinds 2004 is hij op vele vlakken aktief binnen de internationale en Nederlandse Ubuntu community. Hij is ook een van de oprichters van het Nederlandse Ubuntu team en beheert de infrastructuur van Ubuntu NL.

Dirk Schouten

Dirk Schouten was docent en begeleider in het gebruik van audio-visuele media in project-onderwijs en actie-onderzoek. Hij gaf les op vele onderwijsinstellingen, van basisscholen tot universiteiten in binnen- en buitenland. Publiceerde erover in Nederland, Engeland en Japan. Werd slechtziend en werkt sinds 1999 als ICT vrijwilliger op de openbare basisschool Rosa Boekdrukker in Amsterdam-West. Ontwikkelt daar, samen met leerkrachten, ICT toepassingen voor het onderwijs. De school ontving daarvoor in 2002 een prijs. De software wordt wereldwijd gebruikt. Projecten waar Dirk aan mee heeft gewerkt zijn onder andere STRICT: Scholen Tezamen RIJk met ICT: http://strict.nu, ServerOpSchool: http://serveropschool.nl, Edukitty: http://edukitty.org en Site@School: http://siteatschool.org.

Haico van Roeden

Haico van Roeden heeft enige jaren ervaring met linux platform en nog meer met games, daarnaast werkt hij al enige jaren mee aan het Cedega project. Haico zal een algemeen inleidend praatje houden over de wereld van het linux platform en gaming. Hij zal ingaan op de mogelijkheden en de problemen die er bestaan voor het gamen op het linux platform."

Henk-Peter Koster

Henk-Peter Koster (1971) is civiel ingenieur uit Delft en heeft onder andere veiligheid en stabiliteit hoog in het vaandel staan. Zijn voorkeur voor Linux ligt zodoende voor de hand en open source software is in zijn adviseursloopbaan een steeds groter rol gaan spelen. Begin dit jaar zette hij zich samen met Ubuntu-NL in voor de Club van 100, een TV- programma dat een grote overeenkomst met het concept achter Ubuntu heeft. Met dat concept als rode draad, zal Henk-Peter vanmiddag vertellen over de totstandkoming van het TV programma, vrijwilligerswerk, mogelijkheden om met open source software te ondernemen, het op te richten Ubuntu-servicepunten netwerk en tot slot geeft hij zijn visie op de toekomst van open source.

Herman Bos

Sinds 2005 ben is Herman Bos met OSSO bezig, waar hij IT vraagstukken oplost op basis van open source software. Dit is voor hem begonnen met 'Linux op de desktop'-aspiraties maar heeft zich doorontwikkeld tot het opzetten van volledige IT infrastructuren, inclusief volledige ISP's. Dit heeft hij verder aangevuld door VOIP oplossingen en softwareontwikkeling. De link met Ubuntu is voor Herman al ontstaan in 2004 toen hij op zoek was naar een Linux desktop distributie. Doordat Ubuntu hier perfect op aansloot is hij hier redelijk verbonden mee geraakt in de loop der tijd. Herman is verder actief met NN-Open (www.nn-open.nl) die open source, open standaarden en open content promoot in de noordelijke provincies.

Jos Poortvliet

Jos Poortvliet is een 27-jarige psycholoog en vrijwilliger bij KDE. Hij werkt bij een business consulting bureau. Hij houd zich de laatste 5 jaar actief bezig met het promoten van KDE en FOSS bij meetings, beurzen en in artikelen. In dit praatje zullen KDE, de visie van het KDE project op de toekomst van de vrije desktop, en de huidige status van KDE 4.1 aan de hand van woord en beeld geillustreerd worden.

Mark Schouten

Mark Schouten, 27 jaar, werkt sinds oktober 2004 als UNIX-engineer bij BIT in Ede, het bedrijf dat nl.archive.ubuntu.com sponsort. In zijn praatje zal hij tekst en uitleg geven over het beheren en beschikbaar houden van een officiële mirror van de populairste Linuxdistributie ter wereld. Mark Schouten, 27 jaar, werkt sinds oktober 2004 als UNIX-engineer bij BIT in Ede, het bedrijf dat nl.archive.ubuntu.com sponsort.

Project Peach – Sacha Goedegebure & Campbell Barton

Project Peach is de codenaam van het 2e 'Open Movie' project van de Blender Foundation. Blender is een open source programma waarmee onder andere 3D animaties gemaakt kunnen worden. Met een internationaal team is maandenlang gewerkt aan het maken van een korte professionele animatiefilm met behulp van deze software. 'Big Buck Bunny' is hiervan het resultaat. Sacha Goedegebure (o.a. Director & animator) en Campbell Barton (o.a. Technical Director & software development) komen dit stukje meesterwerk presenteren en uiteraard wordt de film ook vertoond!

Sebastian Schauenburg

Al sinds zijn jeugd sprak de computerwereld hem enorm aan. Toen Ubuntu in 2004 uitkwam is hij actief met Linux op de desktop aan de slag gegaan. Voornamelijk de stevige Debian basis, trok hem meteen aan. Sindsdien wordt een groot deel van zijn vrije tijd besteed aan Ubuntu en Ubuntu Nederland, waarvan hij sinds eind vorig jaar Teamleider is geworden. Zijn bijdragen als programmeur, spreker, forum-admin en IRC-operator maken van hem de ideale persoon om aan anderen uit te leggen wat Ubuntu is en wat het belang is van de nieuwste versie "Hardy Heron"

Stani

Stani is zowel architect als beeldend kunstenaar. In zijn foto's en video's onderzoekt hij architectuur als een metafoor voor de hedendaagse maatschappij. Hij heeft onder meer tentoongesteld in Palais de Tokyo (Parijs), MUHKA (Antwerpen), CEAC (Xiamen, China), Bienale van Lyon 2005 en Ok Video Festival (Jakarta) en De Balie (Amsterdam). Voor zijn werk maakt hij gebruik van zelf geschreven software die hij vaak vrij ter beschikking stelt. Stani ontwikkelt zijn werk op Ubuntu en zal zijn laatste programma Phatch presenteren wat iedereen gemakkelijk toelaat om massaal beelden te bewerken voor emails of websites.

Stephan Arts

Stephan Arts is gebruikt sinds 4 jaar Linux, sinds 3 jaar Xfce en is sinds 2 jaar Xfce developer, Translation-maintainer NL-vertalingen van Xfce en Release Manager van Xfce 4.6. Zijn opleiding Technische Informatica aan de HvA heeft hij onlangs afgerond. In zijn praatje zal Stephan vooruitblikken op de nieuwe features die XFCE 4.6 (en daarmee uiteindelijk ook de nieuwe Xubuntu) zal krijgen.

Steve Alexander

Steve Alexander lives in Amsterdam, and has worked at Canonical since 2004. He's closely involved in the Launchpad and Bazaar projects at Canonical, working with the 40 or so developers who live around the world and work on these projects. Before working at Canonical, Steve was involved in the Python and Zope communities. When he's not at work, Steve plays guitar and acts in impro shows in Amsterdam.

Thijs Polfliet

Thijs is oorspronkelijk econoom, maar de mysterieuze aantrekkingskracht van alles dat met computers te maken heeft, werd steeds sterker. Na een lange strijd heeft hij zich er maar aan overgegeven en is hij zich in gaan zetten voor een betere ICT in Amsterdam, voor de gemeente en haar inwoners. Zijn voornaamste werkzaamheden betreffen Open.Amsterdam. Als projectcoördinator houdt Thijs zich bezig met o.a. de financiën, communicatie, politieke advisering en aantal deelprojecten van Open.Amsterdam. In zijn presentatie zal hij vertellen hoe het project gestart is, waar het nu staat en wat de toekomst biedt.

Yuen Keong Ng

Yuen Keong Ng is duoraadslid voor de VVD Amsterdam. Hij voert in de Amsterdamse gemeenteraad commissievergadering het woord over de onderwerpen Sport, gemeentelijke bedrijven & deelnemingen en ICT. In 1994 is hij in Leiden gepromoveerd in de sterrenkunde. Zijn eerste kennismaking met Unix was tijdens deze periode in Leiden. Pas tijdens zijn post-doctorale onderzoeksperiode in Parijs heeft hij actief gewerkt met Linux (Slackware). Vervolgens is hij in Padua wat actiever met Red Hat Linux (4.2) aan de slag gegaan. Geleidelijk heeft hij zijn kennis over de installatie en beheer van dual-boot Linux PC's uitgebreid. Tegenwoordig is Yuen werkzaam als docent wis- en natuurkunde (Havo/VWO) op een school voor kinderen met een psychiatrische stoornis. Volgend schooljaar zal hij ook enkele lessen informatica voor zijn rekening nemen.

en
Doe Mee

Al ingeschreven?

Er zijn reeds 386 inschrijvingen!

Download HRP Flyer

Download Flyer

Download hier de officiële HRP Flyer.

Doe Mee

Doe mee!

Helpende handen gevraagd voor de party.

Download Ubuntu

Download Ubuntu

Gratis download, of bestel een cd.

Nederlandstalige Ondersteuning

Ondersteuning

Nederlandstalige ondersteuning van Ubuntu