Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/releaseparty/DOMAIN-hardy.releaseparty.eu/www/ubuntu.php:1) in /home/releaseparty/DOMAIN-hardy.releaseparty.eu/www/include/inc.taal.php on line 3
Wat is Ubuntu - Ubuntu-nl Release Party
Ubuntu, een communtie

Wat is Ubuntu eigenlijk?

Ubuntu is een compleet en gratis Linux besturingssysteem, vrij beschikbaar en voor iedereen toegankelijk.

Ubuntu is het Afrikaanse woord voor menselijkheid, de basisgedachte van Ubuntu. Vanuit de Ubuntu-gedachte vindt men dat software zonder enige (betalings)verplichting voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn. De software die wordt ontwikkeld, is voor iedereen in zijn of haar taal beschikbaar, ook voor mensen met een handicap. En iedereen heeft de vrijheid om die software aan te passen aan zijn of haar wensen. Dit laatste is wat Ubuntu zo fundamenteel anders maakt dan de traditionele 'gesloten' software.

Niet alleen zijn alle tools en programma's gratis beschikbaar en kunt u kiezen uit meer dan 25.000 software pakketten, ook heeft u dus de vrijheid uw software optimaal toe te snijden op uw eigen situatie.


Ubuntu voor u!

Naast de grote verscheidenheid aan keuzes in de softwarepakketten en alle vrijheid die Ubuntu biedt, is er een grote community van hulpvaardige mensen die ondersteuning bieden via het Nederlandstalige forum, mailinglijst, irc chatkanaal en de zogenaamde steunpunten.

Ubuntu is:

  • Stabiel: het loopt zelden vast
  • Gebruiksvriendelijk: ergonomische en intuïtieve omgeving
  • Volledig: brede waaier aan toepassingen: tekstverwerker, rekenblad, webbrowser, muziekspeler, email, ...
  • Veilig: tot op heden gespaard van virussen, spyware en andere ongemakken

Mocht dit u aanspreken, dan is Ubuntu iets voor u. Meld u aan en kom naar de release party op 17 mei in Amsterdam, daar vindt u alles wat u nodig heeft voor een goede start met een nieuw besturingssysteem: Ubuntu.

Kijk op www.ubuntu-nl.org/overubuntu/ voor meer informatie over Ubuntu als uw desktop. Of download direct het systeem en probeer het uit vanaf de live cd: www.ubuntu.com

en
Doe Mee

Al ingeschreven?

Er zijn reeds 386 inschrijvingen!

Download HRP Flyer

Download Flyer

Download hier de officiële HRP Flyer.

Doe Mee

Doe mee!

Helpende handen gevraagd voor de party.

Download Ubuntu

Download Ubuntu

Gratis download, of bestel een cd.

Nederlandstalige Ondersteuning

Ondersteuning

Nederlandstalige ondersteuning van Ubuntu